888888 777777

Laidos apie žaliavalgystę autorės receptai: duoklė baklažanams

Kulinarinės laidos „Žalias skonis“ vedėja Irena Žentalytė daug metų praleido JAV bei Didžiojoje Britanijoje, kur sėmėsi žinių apie žaliavalgišką mitybą. Dabar ji – žaliavalgiško restorano meniu kurėja, laidos vedėja bei seminarų kūrėja. Dalinamės jos receptais.

Mano baklažanas susidraugavo su šaltalankių aliejumi. Ilgai sukti galvos neteko, nes juslės sekė akis, o akys stebėjo spalvų žaismą krepšyje su daržovėmis. Geltona, violetinė, raudona su žalia žadėjo skanias salotas, tik dar nežinojau kokias. Atsidariusi spintelę kilojau aliejų buteliukus, skaitinėjau pavadinimus, rūšiavau prieskonius, kai staiga atkimšusi šaltalankių aliejaus buteliuka, nosį ėmė kutenti jų kvapas, o prieš akis iškilo tamsus violetinis baklažanas.

Dar nežinojau eigos, bet jau žinojau, kad atėjo jam eilė. Akimirksniu ant stalo ėmė rušiuotis juodosios vynuogės, apelsinai, žalias obuolys, šalia prisiglaudė pora pomidorų, druskytė tyliai laukė savo eilės lentynoje. Iš stalčiaus iššoko pjaustymo lenta, peiliai, šaukštas ir pjaustyklė tvarkingai sekė iš paskos…ir prasidejo recepto kūrimas. Rankos darė triukus, viena per kitą siekdamos tai bliūdo, tai aliejaus, ant lenteles ėmė rykiuotis eilės susmulkintų daržovių, laukdamos savo eilės. Nes jūs, tie, kurie sekat mano darbelius, tikrai žinote, kad eiliškumas mano virtuvėje užima pačią garbingiausią vietą. Neprabėgo nė dešimt minučių ir salotos puikavosi lėkštėje. Ar buvo gardu, sužinosite pasigaminę ir paragavę patys.

Tags:
, , ,
No Comments

Post A Comment